НАЗК
UA 01103 Київ Бульвар Дружби Народів, 28
support@nazk.gov.ua
+38 (044) 200-06-94
logo
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту
Меню
Офіс розбудови доброчесності при НАЗК презентує новий онлайн-курс для вчителів “Прозора школа: як побудувати доброчесне середовище” 
Офіс доброчесності
Просвіта. Взаємодія
Блог
16 Листопада 2021
|
Офіс розбудови доброчесності при НАЗК презентує новий онлайн-курс для вчителів “Прозора школа: як побудувати доброчесне середовище” 

Офіс розбудови доброчесності при НАЗК презентує новий онлайн-курс для вчителів “Прозора школа: як побудувати доброчесне середовище” 

У рамках проєкту “Прозора школа” Офіс розбудови доброчесності при НАЗК презентує базовий курс для вчителів “Прозора школа: як побудувати доброчесне середовище”.

Головна мета – допомогти педагогам краще зрозуміти суть доброчесності, надати їм потрібну інформацію про корупцію та її види, зокрема у сфері освіти, а також поділитися з вчителями дієвими інструментами для формування доброчесного середовища у школі.

Курс складається з восьми відеоуроків, які ґрунтовно і послідовно розкривають теми доброчесності, корупції, прав і обов’язків педагогів та академічної свободи. До кожної теми додаються інтерактивні завдання, а після завершення курсу вчителі зможуть пройти тест, щоб перевірити та закріпити нові знання і отримати сертифікат про проходження курсу.

Зареєструватись і пройти курс можуть усі бажаючі освітяни, батьки та громадяни, які хочуть поглибити свої знання про доброчесність. Участь – безкоштовна.

Навчальний курс розроблений Офісом розбудови доброчесності при НАЗК у партнерстві з Офісом освітнього омбудсмена України, EdCamp Ukraine, ГО “Смарт освіта” та ГО “Батьківський контроль”.

 

Чому курс для вчителів?

 

Вчителі мають надзвичайно важливу  роль у суспільстві, оскільки роблять вагомий внесок у розвиток дітей і становлення їх як особистостей. Педагоги не лише передають знання, а й допомагають дитині сформувати цінності. Тому важливо, щоб самі вчителів добре розуміли тему доброчесності та знали, як застосовувати цю цінність на практиці,  з чим і допоможе цей курс.

 

Яка цінність цього курсу?

 

У ньому поняття доброчесності розкривається під новим неочевидним кутом. Також з цього курсу ви дізнаєтеся цікаві факти про виникнення та причини корупції, зокрема у сфері освіти. І головне – ми поділимося інформацією про те, як захистити свої права і зробити освітнє середовище по-справжньому прозорим і доброчесним.

 

В який час можна проходити курс?

 

У будь-який зручний для вас час. Після того, як ви заповните коротку анкету на початку, відеоуроки та завдання до них одразу стануть доступними. Переглядати їх ви можете тоді, коли зручно саме вам.

 

Як отримати сертифікат?

 

Для цього потрібно ознайомитися з електронним посібником та відеоматеріалами. Пройти тренування до кожного з уроків та скласти тестування (кількість правильних відповідей має становити мінімум 80%). Тоді заповнюєте анкету зворотного зв’язку і завантажуєте сертифікат про успішне проходження курсу!