НАЗК
UA 01103 Київ Бульвар Дружби Народів, 28
support@nazk.gov.ua
+38 (044) 200-06-94
logo
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту
Меню
Запрошуємо університети до пілотування антикорупційної дисципліни
Офіс доброчесності
Просвіта. Взаємодія
Блог
21 Лютого 2023
|
Запрошуємо університети до пілотування антикорупційної дисципліни

Запрошуємо університети до пілотування антикорупційної дисципліни

Минулого року Верховна Рада України ухвалила Антикорупційну стратегію на 2021-2025 роки. У ній затверджений важливий принцип антикорупційної політики НАЗК ― формування суспільної нетерпимості до корупції, утвердження культури доброчесності та поваги до верховенства права.

Значну роль у досягненні цих цілей відіграє сфера освіти. Саме тому Офіс доброчесності НАЗК розробив низку тематичних матеріалів для їх інтеграції в освітні програми. Зокрема, це навчально-методичний комплекс дисципліни «Антикорупція та доброчесність». 

Саме зараз заклади вищої освіти мають можливість долучитися до проєкту з пілотування цієї дисципліни у 2023/2024 навчальному році.


Переваги участі в проєкті

 

  • ЗВО отримають розроблений фахівцями у сфері антикорупції навчально-методичний комплекс дисципліни. Він складається з 13 лекційних занять для студентів із матеріалами для семінарських занять і методичних порад для викладачів;
  • педагогічні працівники, що будуть викладати цю дисципліну, пройдуть тренінгове навчання від експертів НАЗК і зовнішніх експертів;
  • ЗВО візьмуть участь у першому в Україні дослідженні ставлення до корупції та її сприйняття серед молоді;
  • для студентів та науково-педагогічного колективу ЗВО буде проведено цикл тренінгів та лекцій, просвітницькі заходи на тему антикорупції й доброчесності.


Як долучитися до проєкту

 

Для участі необхідно у гугл-формі за посиланням (https://forms.gle/iqmnDcPiJmWkEQWP6 ) подати:

  • лист керівника університету про бажання взяти участь у проєкті з підтвердженням можливості включити дисципліну в навчальні   програми на 2023/2024 навчальний рік;
  • лист підтримки від антикорупційного уповноваженого про зацікавленість брати активну участь у впровадженні проєкту.

Дедлайн подачі – 15 березня 2023 року.


Хто візьме участь у проєкті

 

Фінальний перелік відібраних університетів формуватиметься за результатами співбесіди, а також з урахуванням рівномірної  регіональної представленості та розміру (за кількістю студентів) ЗВО. Для впровадження дисципліни у ЗВО має бути визначено викладача-координатора, у межах дисципліни якого вивчатиметься курс.

За додатковою інформацією звертайтеся на електронну пошту Офісу: prosvita@nazk.gov.ua