НАЗК
UA 01103 Київ Бульвар Дружби Народів, 28
support@nazk.gov.ua
+38 (044) 200-06-94
logo
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту
Меню
“Прозора школа” у дії: як учасники проєкту вже використовують знання на практиці
Офіс доброчесності
Просвіта. Взаємодія
Блог
6 Жовтня 2022
|
“Прозора школа” у дії: як учасники проєкту вже використовують знання на практиці

“Прозора школа” у дії: як учасники проєкту вже використовують знання на практиці

Минулого тижня в межах проєкту “Прозора школа” відбулися тренінги, на яких педагоги вчилися цікавим фішкам, як можна захопливо викладати антикорупцію та доброчесність у школі. 


Один із таких інструментів — антикорупційна гра “Що? Де? Коли?” (тренінг проводила Алла Рябуха, амбасадорка програми доброчесності EdCamp Ukraine). Це командна гра, яка розвиває в учасників критичне мислення, лідерські якості та здатність працювати у групі, повагу до думки колег і впевненість у собі. 

Розробники антикорупційного “Що? Де? Коли?” USAID Взаємодія зазначають, що в ході цієї гри молодь може дізнатися про обурливі масштаби корупції, яка історично охоплювала різні сфери життя у різних суспільствах, а також усвідомити деструктивність корупції як на політичному, так і на побутовому рівні. Під час гри учасники отримують безліч аргументів для того, щоб зрозуміти самим шкоду корупції та мати здатність переконати в цьому своїх однолітків. 

У Сокирницькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням французької мови Хустської міської ради Закарпатської області вже встигли протестувати гру на практиці — самі ж учителі. Директорка закладу Богдана Чегіль зробила сюрприз своїм колегам та провела гру на зібранні до Дня вчителя. 

 

 


У ній узяли участь 24 педагоги. Утім, ті, хто проходив тренінг і був знайомий із правилами, виконували роль суддів та асистентів, щоб дати можливість пограти “новачкам” і навчити їх гри (яку вони далі зможуть проводити з учнями).

“Цікаво було одразу! Не скажу, що складно, але й не зовсім просто. Питання були підібрані різного ступеня складності (не використовували ті, що були на тренінгу). Найбільше учасникам сподобалися запитання про білі рукавички, про хабарі імператору та про безруку феміду. У підсумку всі отримали позитивні емоції!” — зазначила директорка Богдана Чегіль

Дізнатися більше про антикорупційну гру “Що? Де? Коли?” та інші круті інструменти можна тут.

Приєднуйтеся до хвилі доброчесності й ви! 💙