НАЗК
UA 01103 Київ Бульвар Дружби Народів, 28
support@nazk.gov.ua
+38 (044) 200-06-94
logo
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту
Меню
“Прозора школа”: новини пілотного проєкту
Офіс доброчесності
Просвіта. Взаємодія
Блог
30 Вересня 2022
|
“Прозора школа”: новини пілотного проєкту

“Прозора школа”: новини пілотного проєкту

У вересні активно стартував пілотний проєкт “Прозора школа”, головна мета якого – допомогти українським школам якісно трансформувати освітнє середовище й запровадити навчання з антикорупції та доброчесності. 

 

Для участі у проєкті ми відібрали 16 закладів освіти з різних регіонів України. Це школи, гімназії та ліцеї з великих міст та невеличких сіл, представлені як державні, так і приватні заклади. Утім є дещо, що їх усіх об’єднує: шалена енергетика, абсолютна любов до учнів та бажання якісних змін. 


Цікаві факти про заклади освіти: 

 

  • багато шкіл, які беруть участь у проєкті, мають молодих керівників (не за віком, а за терміном на посаді: серед них, наприклад, директор школи, який обіймає цю посаду лише 3 місяці);
  • серед шкіл-учасниць є такі, що мають будівлю закладу освіти із 75-річною історією, а є ті, хто має надсучасну новобудову з крутими архітектурними рішеннями; хтось спеціалізується на мовах, а хтось – на лозоплетінні;
  • деякі школи працюють офлайн, хтось – у змішаному форматі, а дехто – повністю дистанційно, бо тримається в окупації та вірить у ЗСУ.

 

Для педагогів відібраних закладів вже відбулися вебінари з антикорупції, доброчесності та особливостей роботи служби освітнього омбудсмена України за участі експертів НАЗК Вікторії Козаченко та Людмили Сливи, а також освітнього омбудсмена Сергія Горбачова.

Наразі тривають тренінги провідних експертів про антикорупційні методики та інструменти, які можна інтегрувати в освітній процес, і як це зробити правильно й максимально ефективно.

 

Попереду ще безліч цікавих активностей та розвитку. Тож слідкуйте за перебігом проєкту на наших сторінках у соціальних мережах –  instagram та facebook.