НАЗК
UA 01103 Київ Бульвар Дружби Народів, 28
support@nazk.gov.ua
+38 (044) 200-06-94
logo
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту
Меню
Прозора школа: досвід Павлоградського ліцею №9
Офіс доброчесності
Просвіта. Взаємодія
Блог
18 Листопада 2022
|
Прозора школа: досвід Павлоградського ліцею №9

Прозора школа: досвід Павлоградського ліцею №9

Доброчесності потрібно навчати — це вже аксіома. Вибір же методів, способів, форматів є широким, адаптивним і відкритим для творчості. Як ідеї доброчесності поширюють педагоги Ліцею №9 Павлоградської міської ради, Дніпропетровської області, читайте далі.

 

Частиною проєкту Офісу доброчесності НАЗК “Прозора школа” було створення учасниками власних планерів із майбутніми активностями. Павлоградський ліцей №9 стартував із оригінальною ініціативою. Там ще у вересні провели фоточелендж добрих справ до Дня людини похилого віку.

 

“Основний меседж заходу — це можливість безкорисливо допомагати людям, не отримувати за свої дії ніяких матеріальних благ. Доброта — найкраща риса, притаманна людині”, — переконані педагоги закладу освіти.

Продовжуючи цю тему, згодом вони також провели “Уроки доброти”, долучилися до ІІІ Міжнародного уроку доброти та Щедрого вівторка. Школярі обговорювали моральні чесноти людини, розглядали різні життєві ситуації, оцінювали вчинки їхніх учасників, а ще вчилися гуманного ставлення до тварин. 

У 3-4 класах учителі ліцею почали впроваджувати Антикорупційний курс на уроках “Я досліджую світ”. Під час занять діти вже ознайомилися з поняттям доброчесності, на прикладі життєвих ситуацій обговорили, що означає бути небайдужим та чому правила є важливими в житті кожної людини. А після дискусії про доброчесну поведінку школярі виготовили прапорці з написом “Я дотримуюся правил. А ти?” й поклали їх у “конверт цінностей”.

 

У межах реалізації проєкту “Прозора школа” для учнів 10 класів педагоги закладу освіти підготували відеоуроки на тему “Як запобігти фейкам: поради”. Сьогодні онлайн-середовище й соціальні мережі зокрема — це невід’ємна частина нашого життя, тому дуже важливо знати базові правила поведінки для особистої безпеки.

 

“Як боротися з інтернет-ботами та фейками, як не стати заручником дезінформації, як мінімізувати ризик кібератак і захистити себе та свої дані  — саме ці важливі питання ми обговорювали на єдиній виховній годині “Доброчесність онлайн”, — розповідають учителі Ліцею №9 Павлоградської міської ради. — Ми хочемо сформувати здорове суспільство, використовуючи сучасні методи та технології роботи, через які наскрізно проходить доброчесність. Доброчесність — це цінності, а цінності — це вибір людини. Наш вибір — чинити правильно”.

 

Крім цього, у закладі освіти провели цілий цикл виховних розмов із учнями на тему “Нариси доброчесності” та створили в кожному класі “Онлайн-куточок доброчесності”

 

Приєднуйтеся до хвилі доброчесності й ви!