НАЗК
UA 01103 Київ Бульвар Дружби Народів, 28
support@nazk.gov.ua
+38 (044) 200-06-94
logo
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту
Меню
Як пройшов Тиждень доброчесності 2022
Офіс доброчесності
Просвіта. Взаємодія
Блог
13 Грудня 2022
|
Як пройшов Тиждень доброчесності 2022

Як пройшов Тиждень доброчесності 2022

Минулий тиждень в активних школах України пройшов під гаслом доброчесності. Це щорічна ініціатива Офісу доброчесності НАЗК, яка передує 9 грудня — Міжнародному дню боротьби з корупцією. 

 

Навчання антикорупції й доброчесних стратегій поведінки має бути наскрізною історією в суспільстві. А саме напередодні Міжнародного дня боротьби з корупцією ми приділяємо особливу увагу взаємодії з дітьми та молоддю. Поширювати знання про доброчесність як нову норму й прищеплювати найкращі цінності традиційно допомагають педагоги. 

Тиждень доброчесності в школі — це 5 робочих днів, протягом яких навчальні та позанавчальні активності дітей присвячені темі доброчесності. 

Аби допомогти педагогам організувати цікавий і наповнений Тиждень доброчесності, команда Офісу доброчесності НАЗК розробила Посібник для вчителя “Тиждень доброчесності”. Цьогоріч ми заздалегідь провели вебінар, аби всі зацікавлені освітяни отримали корисні поради та відповіді на свої запитання. Відтак учителі з різних міст і містечок України долучилися до ініціативи, організувавши Тиждень доброчесності у власних закладах. Посібник знаходиться у відкритому доступі, тому використовувати його можна в будь-який час, не чекаючи наступного року. 

Відеофестиваль доброчесності — окрема активність, що проходить у межах Тижня доброчесності. Цього року до нас надійшло понад п’ять десятків робіт — від танцювальних ТікТоків до гостросюжетних роликів, від учнівських проб у журналістських жанрах до просвітницьких відео. Кожен заклад, який узяв участь у відеофестивалі, отримав індивідуальну номінацію. А перемога в нас спільна ― це утвердження доброчесності як нової норми.

 

 

Відеоробота учнів Ліцею №3 Калинівської міської ради

 

Відеоробота учнів Сокиринського ЗЗСО

До організації занять, присвячених темі доброчесності, долучилася також членкиня команди Офісу доброчесності НАЗК Альона Хилько. Вона провела тематичні уроки для учнів 5-9 класів гімназії №107 “Введенська”, Київської гімназії східних мов №1, спеціалізованої школи №207 та Зазимського ліцею “Академія успіху”. 

“Розібравши життєві ситуації, ми згадали про суспільні правила та важливість їх дотримання, — поділилася Альона Хилько. — Хоча вибір стоїть перед кожним із нас, але маємо пам’ятати про наслідки як для себе, так і для інших людей. Тому діяти варто доброчесно та відповідально. А розглянувши приклади доброчесної та недоброчесної поведінки публічних людей, ми разом зі школярами з’ясували, що бути доброчесним = бути успішним. Приємно, що діти зрозуміли важливість вибору доброчесних стратегій поведінки! Це вселяє віру в краще майбутнє”.

Крім цього, минулого тижня Альона Хилько зустрілася з директорами Великодимерської громади. Вони поговорили про прозорість і фінансову автономію закладів освіти, адже це так само важливо, як і поширювати знання про антикорупцію та доброчесність серед школярів.