НАЗК
UA 01103 Київ Бульвар Дружби Народів, 28
support@nazk.gov.ua
+38 (044) 200-06-94
logo
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту
Меню
Стартап на державній службі
Офіс доброчесності
Просвіта. Взаємодія
Блог
9 Грудня 2020
|
Стартап на державній службі

Стартап на державній службі

Джерело фото

Сьогодні Офіс розбудови доброчесності отримав свій «віртуальний дім» — ми запускаємо сторінку Офісу на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) та у Facebook. Тепер у нас з’явиться власний «рупор» і ми зможемо бути постійно на зв’язку із вами.

Запуск сторінок відбувається саме 9 грудня – у Міжнародний день боротьби з корупцією. Ми свідомо обрали цю дату, адже боротьба з корупцією – це не лише розслідування гучних справ та ув’язнення корупціонерів. Це боротьба за думки пересічних людей, які щоденно роблять вибір – бути доброчесними або ж спростити собі життя, «обійти» систему. 

“І саме це є нашою місією – запуск змін для розбудови доброчесного суспільства.”

Пам’ятаєте вираз «я крапля в океані»? Історія якраз про це. Може здатися, що кожен з нас мало чим може зарадити протидії корупції. Однак щоденний вибір кожного з нас посилює або послаблює систему. Ми віримо, що результатом боротьби з корупцією стане  доброчесна та успішна держава. І саме це є нашою місією – запуск змін для розбудови доброчесного суспільства.

“Ми такий собі стартап на державній службі – маємо глобальну мету, діємо в умовах невизначеності, а відтак постійно експериментуємо та шукаємо найкраще з можливих рішень”.

Що таке Офіс розбудови доброчесності? Сьогодні це молода команда з 10 людей. Офіс розбудови доброчесності є новим програмним напрямом НАЗК і був створений після перезавантаження Агентства. Направду, ми такий собі стартап на державній службі – маємо глобальну мету, діємо в умовах невизначеності, а відтак постійно експериментуємо та шукаємо найкраще з можливих рішень. 

Просвітництву і навчанню не заведено приділяти багато уваги в нашій державі, а на державній службі тим паче. НАЗК відчуває себе лідером і сповідує проактивний підхід до розв’язання суспільних проблем, тому просвіта і навчання є невід’ємною частиною діяльності інституції.   

Чим буде займатися Офіс розбудови доброчесності? Просвітою, навчанням та взаємодією з громадськістю та усіма інституціями, які рухаються в одному з нами напрямку. В рамках нашої просвітницької діяльності ми будемо спонукати до переосмислення та зміни поведінки для формування «нульової» толерантності до корупції в суспільстві.

Навчання публічних службовців полягатиме в донесенні інформації про антикорупційне законодавство в дійсно зрозумілій формі, а також застосуванні інноваційних підходів у цьому процесі. І нарешті, взаємодія: ми працюватимемо над розбудовою сталих партнерств із громадянським суспільством та іншими зацікавленими сторонами. Адже ми переконані, що співпраця — один із ключових елементів успіху.