НАЗК
UA 01103 Київ Бульвар Дружби Народів, 28
support@nazk.gov.ua
+38 (044) 200-06-94
logo
A-
A
A+
A
A
Звичайна версія сайту
Меню
“Щоб змінювалося ставлення до корупції, маємо починати з системи освіти”, — керівниця Офісу розбудови доброчесності
Офіс доброчесності
Просвіта. Взаємодія
Блог
11 Грудня 2020
|
“Щоб змінювалося ставлення до корупції, маємо починати з системи освіти”, —  керівниця Офісу розбудови доброчесності

“Щоб змінювалося ставлення до корупції, маємо починати з системи освіти”, — керівниця Офісу розбудови доброчесності

Зображення Unsplash

Щоб рівень корупції в країні перестав критично впливати на рівень життя, необхідно докласти велику кількість зусиль в різних сферах. Треба правильно ідентифікувати точки змін та створити систему і механізми, де законодавство —  це лише частина більшої картини. 

Так бачить шляхи зменшення рівня корупції керівниця Офісу розбудови доброчесності Вікторія Козаченко. Про свої ідеї вона розповіла в інтерв’ю Київській школі економіки (KSE) як випускниця магістерської програми з публічної політики та врядування KSE. 

“Вірю, що системні зміни йдуть через освіту й культуру. Антикорупційному просвітництву точно треба інтегруватися з формальною освітою. Якщо хочемо, щоб змінювалося ставлення до корупції, змінювалося ставлення до взаємодії в суспільстві, очевидно маємо починати з системи освіти. Система освіти має пояснювати, чому корупція погана, що таке доброчесність, а також говорити про цінності, кооперацію і взаємодії”, — вважає Вікторія Козаченко.

Нагадаємо, Офіс розбудови доброчесності є новим програмним напрямом Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) і був створений після перезавантаження Агентства. Офіс відповідає за просвітницьку та навчальну діяльність, а також взаємодію з громадянським суспільством. Місією Офісу є запуск змін для розбудови доброчесного суспільства. 

Стежити за діяльністю Офісу можна на вебсторінці prosvita.nazk.gov.ua та у Facebook.